Yin Yoga
 

YIN YOGA (met Sientje)

 

 

 

 

Mijn passie ligt bij het in beweging zijn. En met name het in beweging brengen van anderen. Het bewust maken van de mogelijkheden binnen de beperkingen van de ander door middel van beweging. Beperkingen op fysiek en geestelijk vlak.

 

Wat is yin yoga

Tijdens de yin yoga zit of lig je langdurig in de rek. Door langdurig te rekken vernieuw je je bindweefsel waardoor je erg veel ruimte creëert in je krappe gebieden van je lijf en je dieper liggende spieren. Door de langdurige houding verken en verleg je je grenzen om je lijf beter te voelen. Het is het zeer rustige karakter van de les wat de meeste mensen aanspreekt. Je oefent in niet oordelen en leert je aandacht naar het hier en nu te brengen.

 

Wat is bindweefsel

Bindweefsel bestaat voornamelijk uit water en zit overal in je lijf.  Het is een netwerk van elastisch, rubberachtig weefsel door het hele lichaam. Als je bindweefsel wat is opgedroogd door een trauma, zoals een ongeluk, een letsel of een emtïoneel vastzittend issue dan ervaar je stijfheid en beperking. Opgedroogd bindweefsel uit zich ook in slijtage tussen wervels, frozen shoulders, gescheurde achilles, stijve nek, versleten heup etc. Bindweefsel zit tussen, in en om je spieren en je organen. Je pezen en aanhechtingen zijn ook bindweefsel.

 

Wat is het effect van rekken op het bindweefsel?

Je ervaart meer soepelheid, meer kracht, meer bewegingsvrijheid in je bindweefsel en gewrichten en ook minder pijn in bestaande, vastzittende delen. Je gaat veel beter je grenzen kennen van wat je lijf  wel en niet kan.  Je bindweefsel speelt een grote rol bij hoe lekker je in je vel zit. Je ontdekt patronen op je mat die ook in je dagelijkse leven kunnen spelen.

 

Voor wie is yin yoga?

Yin yoga is voor iedereen goed, met en zonder klachten. Sporters zullen meer bereik hebben om meer kracht te ontwikkelen. Ouderen een betere houding en evenwicht. Klachten zoals stijfheid, pijn en beperking zullen beduidend verminderen of verdwijnen. Voor mensen die moeite hebben om balans te vinden in hun drukke bestaan.  Het loslaten van naar iets streven en iets willen veranderen omdat het nog niet goed genoeg is, kan heel bevrijdend werken.

 

Sientje levert een bijdrage aan de ontspanning in onze huiskamer. Indien gewenst verplaatsen we Sientje naar een andere ruimte.

 

Elke dinsdag, donderdag en zondag ochtend van half tien tot kwart voor elf.

Maximaal 4 personen per groep.

10 euro 75 minuten.

1e les gratis.

Priveles 65 euro per 90 minuten.

 

Altijd op afspraak. Margreet@zelfbewust.nu of 06-40151391.

Voorstraat 43 Velddriel.