Yin Yoga/Hersteltraining
De yin yoga die buiten in de wei gegeven wordt met mooi weer. Je neemt je eigen matje en deken mee en eventueel een kussen. Leden van NCFit mogen gratis meedoen. Anderen betalen 10 euro per les.

Dinsdag 14:00-15:00  

Woensdag 19:30-20:30

Zaterdag 11:00-12:00

Zondag 11:00-12:00YIN YOGA /Hersteltraining

Wat is en wat doet yin yoga?

Yin yoga is een rustige vorm van yoga, maar eentje met een grote impact. Je zit f ligt daarbij langdurig in een rekkende houding. Hierdoor vernieuw je je bindweefsel wat ruimte creëert in de krappe gebieden van je lijf en dieper liggende spieren. Het resulteert in meer soepelheid, meer bewegingsvrijheid en meer kracht. Ook vermindert het de pijn waar het vastzit in je lichaam.

 

Daarnaast ga je op de yogamat veel beter voelen waar je fysieke grenzen liggen en ontdek je patronen die ook in je dagelijkse leven kunnen spelen. Je oefent in je aandacht in het 'hier en nu' te brengen en in 'niet oordelen'.

 

Wat is bindweefsel?

Bindweefsel is een netwerk van elastisch, rubberachtig weefsel dat voornamelijk uit water bestaat. Het zit overal in je lijf, wat yin yoga zo effectief maakt. Het zit tussen, in en om je spieren en organen. Pezen een aanhechtingen bestaan ook uit bindweefsel. Het kan opdrogen, bijvoorbeeld door overbelasting, een trauma zoals een ongeluk, letsel of een emotioneel vastzittend issue. Je ervaart dan stijfheid en beperking. Opgedroogd bindweefsel kan zich op allerlei manieren manifesteren, zoals slijtage tussen wervels, een frozen shoulder, een gescheurde achillespees, stijve nek of versleten heup.

 

Voor wie?

Yin yoga is goed voor echt iedereen, met of zonder klachten. Sporters kunnen er meer kracht mee ontwikkelen, mensen met een (te) grote mate van ambitie en perfectionisme, vinden er balans door in hun drukke bestaan. Ouderen ontwikkelen een betere houding en evenwicht. Klachten zoals stijfheid, pijn en beperking worden minder of verdwijnen zelfs helemaal.

 

Waarom geef ik yin yoga?

Bewegen is mijn passie: ik ben een fanatieke kick-bokser, hardloper, snowboarder en yogi. Nog mooier vind ik het om anderen in beweging te brengen, wat ik als hardlooptrainer al jaren doe. Sinds mijn intensieve yogatraining in India met vervolgtrainingen in Nederland doe ik dat ook in de vorm van yoga. Yin yoga dus. Daar ben ik helemaal door gegrepen, omdat ik zie wat een enorm gunstig effect het op je heeft. Het vormt een prachtige aanvulling op andere vormen van sport, maar ook juist als je door een beperking te weinig beweegt. Door middel van de beweging werk ik aan de bewustwording van de mogelijkheden binnen de beperkingen die iemand heeft. Of dat nu beperkingen op fysiek of geestelijk vlak zijn. Ik nodig je graag uit om het zelf te ervaren.

 

SPECIAL!

In Velddriel kunt u ook yin yoga doen met Sientje de hond. Zij verzorgt een aardend effect op de les en ook een beetje afleiding. Indien u dit niet wenst blijft Sientje lekker in haar mandje in de woonkamer.

In de zomer doen we buiten yin yoga onder de grote notenboom.

 


Wat, waar, hoe

 

Pas na aanmelding is het mogelijk deel te nemen aan een yin yoga-les

Kosten             : €10 ,-  

 

Velddriel Voorstraat 43, maximaal 4 personen

woensdag                       9:30-10:45 en 20:30-21:45

vrijdag                             20:30-21:45

zondag                           10:00-11:15                  

Hedel Dreef 2a, maximaal 8 personen

dinsdag                           14:00-15:00

Sint Michielsgestel Hoogstraat 30c, lidmaatschap Local Gym

zaterdag oneven weken 10:00-11:30 

Kerkdriel Nijverheidsstraat 6G, lidmaatschap NCfit

dinsdag                           20:00-21:30

donderdag                      20:30-21:30

 

 

Een privéles waarbij oefeningen helemaal op jouw behoeften worden afgestemd, behoort ook tot de mogelijkheden. Deze les duurt 90 minuten. De kosten bedragen €75,-

 

Je bent welkom om contact op te nemen voor een afspraak:

Margreet@zelfbewust.nu, 06-40151391.